GUITAR DUO ARTISTIC VEĹKONOČNÝ KONCERT

GUITAR DUO ARTISTIC VEĹKONOČNÝ KONCERT

16. apríla 2019. bol Zičiho palác v Bratislave naplnený jemnými zvukmi dvoch bulharských gitaristov – Božany Pavlovej a Alexandra Vysokomogilského a ich hudba v predvečer veľkonočných sviatkov zohriala duše publika. V r. 2010 v hlavnom meste Rakúska, vo Viedni, Božana Pavlová a Alexander Visokomogilski založili Gitarové Duo Artistic. Interpreti fascinujúcim spôsobom kombinujú klasické prvky s latino, džezom a pop hudbou. Skladby hudobníkov majú originálne znenie, improvizáciu a jedinečný aranžmán. Ich interpretácie sú inšpirované ohnivými rytmami Južnej Ameriky, Španielska, Mexika, klasickej hudby, moderného džezu a t.ď. Hudobníci sú štipendistami Tokijskej Nadácie, víťazmi početných prvých cien a boli vyznamenaní na viac ako dvadsiatich medzinárodných súťažiach, vrátane Mladých virtuózov v Sofii. Koncertujú v Bulharsku, Rakúsku, Veľkej Británii, Španielsku, Maďarsku a mali veľké turné v Číne, kde zahrali v sálach trinástich najväčších divadiel v krajine.

Božana Pavlová ukončila s vyznamenaním vysokoškolské štúdium na Viedenskom konzervatóriu. V súčasnosti je učiteľom gitary na Súkromnej vysokej škole múzických umení vo Viedni a v Konzervatóriu Johna Josepha Fuchsa v Grazi. Je doktorandkou Novej bulharskej univerzity s vedúcim katedry Prof. Panayot Panayotov.

Alexander Vysokomogilsky študoval jazzovú gitaru na Sofijskej univerzite „St. Kliment Ohridski “ u prof. Panayota Panayotova, PhD. Neskôr bol prijatý na Vysokú školu múzických umení vo Viedni, kde študoval elektrickú a akustickú gitaru. Alexander sa zúčastnil majstrovských kurzov Milča Levieva, Nelsona Faria, Oza Noah a ďalších. Zvuky jeho gitary znelí na najslávnejších popových a jazzových javiskách Viedni, ako je napríklad „Sim City“.

16.jpg
Tres Muchachos Musicos hrali jazz vo FLAME Music Bare

Tres Muchachos Musicos hrali jazz vo FLAME Music Bare

JAZZ  TRES MUCHACHOS MUSICOS & LITTLE BIG BAND

JAZZ TRES MUCHACHOS MUSICOS & LITTLE BIG BAND