Charitatívny Vianočný bazár

Charitatívny Vianočný bazár

.

Dňa 12. novembra 2023 sa v historickej bratislavskej Starej Tržnici uskutočnil 29. Charitatívny vianočný bazár. Podujatie zorganizoval Medzinárodný ženský klub v Bratislave (IWCB), ktorý spája expatov a diplomatickú komunitu na podporu charity na Slovensku.

Jeho podpredsedníčkou je Zlatina Petková - manželka J.E. mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Bulharskej republiky v Slovenskej republike, pán Vasil Petkov.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor Bratislavy Matúš Valo. Podľa jeho slov sa toto každoročné podujatie stalo poznávacím znamením sviatočného obdobia mesta. Stalo sa dôkazom jednoty a štedrosti medzinárodného spoločenstva, ako aj záväzku podporovať charitatívne organizácie a kauzy na Slovensku.

„Charitatívny Vianočný bazár IWCB má bohatú tradíciu a významne ovplyvňuje charitatívne iniciatívy na celom Slovensku. Finančné prostriedky získané počas podujatia smerujú do širokého spektra organizácií a káuz, ako sú zdravotná starostlivosť, vzdelávanie a sociálna podpora. Tento rok sľubuje pokračovanie tejto ušľachtilej tradície s ešte väčším dôrazom na zmysluplnú zmenu v životoch tých, ktorí to potrebujú,“ povedala pani Viera Buchtová, prezidentka IWCB.  

Bulharský stánok zorganizovalo veľvyslanectvo Bulharskej republiky a hosťom ponúklo široký sortiment výrobkov z ochrannej známky našej krajiny pred svetom - ružového oleja. Boli tam ľudové vyšívané obrusy, domáce potreby, keramika, suveníry. Krajiny z celého sveta sa zapojili s produktmi špecifickými pre ich krajiny, čím získali značné finančné prostriedky na túto vec. Hostia bazáru si tak užili nielen príjemne strávený deň, ale prispeli aj k zlepšeniu života na Slovensku.

OKNO VANJI RADEVOVEJ S OBRAZMI MIROSLAVA RADEVA

OKNO VANJI RADEVOVEJ S OBRAZMI MIROSLAVA RADEVA

Národnostný magazín (Bulharský magazín)

Národnostný magazín (Bulharský magazín)