Pomoc, mám dve deti!?  a #Môžezatomôjmanžel

Pomoc, mám dve deti!? a #Môžezatomôjmanžel

Bulharský kultúrny inštitút predstavil 27.04.  v Teatro Colorato dva hystericky smiešne a zároveň srdečné príbehy Prvý - venovaný otcovstvu a druhý - žene nad 50 rokov. Inscenácie Satirického divadla Aleka Konstantinova zo Sofie sa konali v žánri DIVADLO JEDNÉHO HERCA a STAND UP COMEDY a herecké úlohy stvárnili: brilantná Silvia Lulčeva a Kiril Bojadžiev. Známa divadelná dramaturgička Bogdana Kosturkova predstavila početnému publiku predstavenia a poďakovala riaditeľke BKI pani Vani Radevovej za skvelú príležitosť priniesť smiech a bulharský talent do srdca Európy. Tvorcovia divadla jedného herca Pomoc, mám dve deti!? sú manželia Zdrava Kamenova a Kiril Bojadžiev a #Môžezatomôjmanžel  - Lisa Šopova.

Pomoc, mám dve deti!? je ironický a štipľavý pohľad na otcovstvo. Diváci fandili mužovi, ktorý zostáva doma so svojimi dvoma malými deťmi, aby umožnil svojej žene pokračovať v kariére. Čo prevládlo – mužský princíp alebo povinnosť k rodine? Prežil, alebo sa zlomil? Našiel spôsob, ako spať, okúpať sa, byť sám s ŇOU - svojou neprežitou vášňou. Čo ho robilo šťastným? „Projekt trval 7  rokov s množstvom hlbokých výskumov – ako  vychovať chlapca, ako vychovať dievča – s mnohými bezsennými nocami. Bolo to podané s úsmevom, so zmyslom pre humor“, hovorí autorka Zdrava Kamenova. „Spočiatku sme mali predstavu, že to bude čistokrvný divadelný produkt, no ako práce postupovali, obaja sme si uvedomili, že by bolo lepšie, keby sa hral v klubovom prostredí, pretože tam predstavenie veľmi dobre zapadá,“ povedal  herec Kiril Bojadžiev. Obaja však priznali, že skutočnými režisérmi divadla sú ich deti. Hudbu  vytvoril Čavdar Asenov.

#Môžezatomôjmanžel   je hra o rôznych vesmíroch, v ktorých žijú muži a ženy. Autorka a režisérka hry Lisa Šopova to nepochybne dokázala cez talentovaný herecký výkon herečky Silvie Lulčevovej. Je to hra, o tom, že muži sú skutočne z Marsu a ženy z Venuše a hovoria rôznymi jazykmi. „Na vine je môj muž a ja fakty nepotrebujem, pretože mám intuíciu a Larisa Taro mi to potvrdila!“ Ak počujete podobný monológ pri vedľajšom stole a rozosmeje vás, tak ste muž. A ak počujete vlnu pochybností, potom ste žena. Tak či onak, ste v pasci.

Publikum - Bulhari aj Slováci sa veľmi tešili z hereckého talentu hosťujúceho súboru, nápor ich energie sa prenášal na všetkých, aj na tých, ktorí si mysleli, že po bulharsky nerozumejú. Hostitelia – kolegovia z Teatro Colorato sa poďakovali, že sme im dali možnosť spoznať vrcholné úspechy bulharského divadla a neštandardnú bulharskú ľudovú psychológiu. Najlepšie na tom bolo, že pred odchodom v skvelej nálade sa všetci srdečne zasmiali a dlho tlieskali. 

Absolvo te! a Rátam ešte každý deň Georgiho Bardarova

Absolvo te! a Rátam ešte každý deň Georgiho Bardarova

Hudobné matiné - ZAOSTRENÉ NA VIOLU 

Hudobné matiné - ZAOSTRENÉ NA VIOLU