Deň Európy 2018

Deň Európy 2018

Deň Európy je oslavou mieru a jednoty na našom kontinente. Pri tejto príležitosti sa dňa 09.05.2017 na Hlavnom námestí v Bratislave konalo podujatie s kultúrno-informačným programom. Zúčastnili sa ho Delegácia EÚ, veľvyslanectva a kultúrne inštitúcie členských štátov EÚ v Slovenskej republike, medzi ktorými boli aj Veľvyslanectvo Bulharskej republiky a Bulharský kultúrny inštitút v Bratislave.

Návštevníci osláv Dňa Európy mali možnosť dozvedieť a naučiť sa veľa zaujímavých faktov o príslušných krajinách. Na bulharskom stánku boli k dispozícii informatívne katalógy a brožúry o histórii, kultúre, umení, prírode a víne Bulharska. Všetci mali záujem vziať si atraktívne materiály o turistických destináciách Bulharska, ktoré sú už desaťročia obľúbené generáciami Slovákov. Pre fanúšikov hier bol pripravený kvíz s otázkami „Čo viete o Bulharsku?“ Na naše potešenie účastníci kvízu vedeli odpovede na väčšinu otázok.

Na hlavnom pódiu počas celého dňa prebiehal hudobno-tanečný program, v ktorom účinkovali žiaci zo základných a umeleckých škôl na Slovensku a koncerty hudobníkov z celej Európy. Tento rok sa na javisku prezentovala bulharská skupina z regiónu Zlatograd, ktorá zaspievala známe melódie autentického rodopského folklóru.

Cieľom prezentácie je ukázať to najlepšie z členských štátov Európskej únie, ktoré tvoria jednotný ekonomický, sociálny a duchovný priestor.

6.jpg
7.JPG
Sviatok sv. Cyrila a Metoda na Devíne 2018

Sviatok sv. Cyrila a Metoda na Devíne 2018

Knihy, smery, publiká

Knihy, smery, publiká