Mesiac Frankofónie v Bratislave sa skončil

Mesiac Frankofónie v Bratislave sa skončil

Dňa 5. apríla 2024 sa Veľvyslanectvo Bulharskej republiky a Bulharský kultúrny inštitút v Bratislave zúčastnili záverečného kulinárskeho večera v rámci Mesiaca frankofónie v hlavnom meste SR. Podujatie sa konalo vo Francúzskom kultúrnom inštitúte na Hlavnom námestí, kde sa zišlo veľa priateľov Francúzska a francúzštiny. Do podujatia sa stánkami zapojili veľvyslanectvá a kultúrne inštitúty Francúzska, Bulharska, Kanady, Švajčiarska, Grécka, Írska a Rumunska. Bulharsko sa za prítomnosti J. E. mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Bulharskej republiky, pána VasSila Petkova prezentovalo národnými lahôdkami a vybranými bulharskými vínami.

„Chceli by sme sa Vám poďakovať za túto čarovnú chvíľu, naplnenú gurmánskymi zážitkami. Vaša prítomnosť a nadšenie  pomohli vytvoriť vrelú a priateľskú atmosféru, vďaka ktorej sa všetci účastníci cítili spojení a inšpirovaní“, napísal sekretariát Francúzskeho kultúrneho inštitútu.

Bulharské inštitúcie oznámili, že sú pripravené odvysielať nový bulharský dokumentárny film, ktorý si nedávno objednalo Ministerstvo zahraničných vecí a ktorý je venovaný 30. výročiu členstva Bulharska v Medzinárodnej organizácii frankofónie (MOF). Bulharsko vstúpilo do MOF v roku 1993 a bola to jedna z prvých medzinárodných organizácií, do ktorej naša krajina vstúpila po páde železnej opony.

Teodora Kasmetska- Sorokov a Ruža Semova - Komorný koncert venovaný pravoslávnej Veľkej noci   

Teodora Kasmetska- Sorokov a Ruža Semova - Komorný koncert venovaný pravoslávnej Veľkej noci  

HRY FARIEB TVOJEJ DUŠE   od Iliany Dokovej

HRY FARIEB TVOJEJ DUŠE od Iliany Dokovej