„Rád čítam“ od Krasimiry Drumevej v sále BKI

„Rád čítam“ od Krasimiry Drumevej v sále BKI

Výstavu plagátov s názvom „Rád čítam“ otvoril v svojej sieni Bulharský kultúrny inštitút 02.05.2019 v Bratislave. Plagáty sú dielom Krasimiry Drumevej - umelkyne, grafickej dizajnérky a univerzitného lektora. Autorka odkazuje svoje poslania zakódované na 25. plagátoch, z ktorých každý je citát od bulharského alebo svetového autora.

„Táto výstava je v rámci osláv Bulharského kultúrneho inštitútu, venovaná dielu sv. Cyrila a Metoda, slovanskému písmu a knihám všeobecne. Oslávy sa začínajú 2. mája a budú pokračovať až do 5. júna, keď Slováci slávia pamiatku slovanských vierozvestcov“ , oznámila riaditeľka bulharského kultúrneho inštitútu Vania Radeva. Výstava bola začlenená reportážou RTVS – 2 v Národnostnom magazíne, venovanom bulharskej kultúre na Slovensku. 

Krasimira Drumeva pracuje v oblasti firemného dizajnu - tlač a webová reklama, logo, plagát, fotografie, animácie, maľovanie a ilustrácie. Mála 5 samostatných výstav v Bulharsku a účasť na viac ako 40 spoločných výstavách v Bulharsku a v zahraničí. Je profesorkou grafického dizajnu a vizuálnej komunikácie na Univerzite Svätých Cyrila a Metoda vo Velikom Tarnove. Venuje sa medzinárodným projektom a prednáša študentom programu Erasmus v Poľsku, Francúzsku a Litve.

Ôsme stretnutie Bulharov a ich priateľov v Devíne

Ôsme stretnutie Bulharov a ich priateľov v Devíne

O písmenách - Cyrilika navštívila Bratislavu

O písmenách - Cyrilika navštívila Bratislavu